måndag 11 februari 2008

Star wreck

Har äntligen kommit mig för att se filmen Star Wreck. Kul men... kanske måste man kunna finska för att ha riktigt kul eller så är det bara att den är så grabbig. Bitvis fann jag den mera spännande än kul. Parodien på Star Treck är ju inte så avancerad och den andra serien man parodiera är inte heller så djup, allt man behöver vet om dem kan man få i ett par tre avsnitt. Men har man inte sett något av dem måste filmen vara näst intill obegriplig. Töntfaktorn är hög men det beror ju i hög grad på att källorna är töntiga. Jag har sett mycket Star Treak och njutit av den men inte är den alltid så tankvärd och bra, flera av lång filmerna är inte bra. Och första säsongen av Next Generation är riktig dålig, med möjligen något undantag. Så för alla som tycker att Star Treck är den bästa tv-serie som gjorts, titta inte på den här filmen. För oss övriga är det klart underhållande om än kanske lite för lång. Den finns på köp DVD och för nedladdning. Det påstås att det ska vara nya specialeffekter i DVD-versionen, jag vet inte har bara sett den på DVD.
Kolla gärna på annan finsk humor, om jultomten:
http://www.youtube.com/watch?v=8JIz7I5yzwQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_Z4OvK3Vn44

Såg också den Sydkoreans filmen D-War, som kom 2007. Skriven och regiserad av Shim Hyung-rae. Den var inte bra. Mycket Koreans men med amerikanska skådespelare som inte gjorde något större intryck på mig. Allt som hände i den var rätt fånigt, utom det som var riktigt fånig. Om ni har ett val, titta inte på den, trots att den är full med österländska drakar och har några snygga stridsscener, innan allt flyttar sig till dagens Los Angels och riktig går ner sig. Lite mer pengar på dialogen och berättelsen och lite mindre på specialeffekter hade varit bättre. Men frågan är om man kunnat rädda den? Och i så fall, varför inte göra en bra film i stället?

"Dragon Wars is generally regarded as one of the worst films ever made." http://en.wikipedia.org/wiki/D-War

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om Star Trek, men Babylon 5 är antagligen en av de mest komplexa teveserier som gjorts.

Den har en helt annan appeal än Star Trek, huvudsakligen det att den har en femårig arc, planerad redan innan serien började.

/Björn (som har ca 100 B5-manuskript i bokhyllan...)

Lennart Jansson sa...

Ok, vill inte säga allt för mycket vilken den andra serien var, känns lite som spoiler, men nästa alla har väl sett den nu? Och ja B-5 är bättre, mycket bättre än någon av Star Treckarna, även DS-9 som ju lånade rätt friskt från B-5. b-5 kan var den bästa SF-tv-serie som gjorts, tyvärr betyder det inte så mycket, de flesta sådan är ju inte bra.